Džem od šljiva i jabuka


Sastojci

  • - 4 kg očišćenih šljiva
  • - 2 kg očišćenih jabuka
  • - 30 dag šećera (kristal)
  • - 2 vrećice vanilija šećera

  • Priprema

    1. 1.
      Šljive oprati, izvaditi koštice i staviti u prikladnu posudu i staviti u pećnicu na 2oo°C.
      Očistiti jabuke, dio izrbati na ribež a dio izrezati na tanke listiće. Dodati pola šećera dok ribate jabuke pa će pustiti  sok.
      Skuhati jabuke ali ne do kraja, dodati u posudu sa šljivama i nastaviti peći u pećnici do željene gustoće. Probati da li treba dodati šećera, ako nije dosta slatko dodati preostali šećer i još peći.  Dodati vaniliju, još kratko peći i sipati u zagrijane staklenke. Zatvoriti , zamotati u deku i ostaviti da se ohladi.
      Reept pruzet sa coolinarka.com.

No comments