Dijabetičarski cheesecake (sirna torta)
Sastojci
- Kora
- 300g Keks Petit Buerre ili integralni
- 125g maslaca ili margarina (sobna temp.)
- 1dL hladnog mlijeka
- Krema
- 200 ili 500ml slatkog vrhnja za šlag ili Hola, ovisno o dijabetičaru
- 200g nelsanog, nemasnog sira
- 200g kiselog vrhnja
- 20g instant želatine
- 1 čajna žl Stevie u prahu
- 2 vrećice vanilin šećera ili 1 žl arome vanilije
- Ukrašavanje
- 2 reda Dorina čokolada sa steviom
Priprema
Kora
1.
Krema
1.
Ukrašavanje
Kora
1.
- Mljeveni keks pomiješamo s margarinom i mlijekom u kompaktnu smjesu, koju potom ravnomjerno stavljamo na dno kalupa, u mom slučaju okruglog, za tortu.
- Stavite u hladnjak.
1.
- Čvrsto umutimo šlag, i dodajemo, malo po malo, sir i vrhnje - ako se sir teško miješa, ostatak umješajte s vrhnjem i nastavite dodavati šlagu.
- Poslije sira dodajte želatinu, vaniliju i steviu.
- Kremu rasporedite po kori i vratite u hladnjak
- Ukoliko tortu želite ukrasiti čokoladom, otopite ju na pari, dodajte malo margarina i ulja i ili stavite direktno na tortu, ili radite oblike iz vrećice na masnom papiru za pečenje, koje lagano skinite kad se stvrdne čokolada (Ako treba potpomognite zamrzivačem) i stavite na kolač.
No comments