Dijabetičarski cheesecake (sirna torta)


Sastojci

  

  • Kora
  • 300g Keks Petit Buerre ili integralni
  • 125g maslaca ili margarina (sobna temp.)
  • 1dL hladnog mlijeka
  • Krema
  • 200 ili 500ml slatkog vrhnja za šlag ili Hola, ovisno o dijabetičaru
  • 200g nelsanog, nemasnog sira
  • 200g kiselog vrhnja
  • 20g instant želatine
  • 1 čajna žl Stevie u prahu
  • 2 vrećice vanilin šećera ili 1 žl arome vanilije
  • Ukrašavanje
  • 2 reda Dorina čokolada sa steviom























Priprema
Kora
1.
  1. Mljeveni keks pomiješamo s margarinom i mlijekom u kompaktnu smjesu, koju potom ravnomjerno stavljamo na dno kalupa, u mom slučaju okruglog, za tortu. 
  2. Stavite u hladnjak. 
Krema
1.
  1. Čvrsto umutimo šlag, i dodajemo, malo po malo, sir i vrhnje - ako se sir teško miješa, ostatak umješajte s vrhnjem i nastavite dodavati šlagu.
2.
  1.  Poslije sira dodajte želatinu, vaniliju i steviu.
  2. Kremu rasporedite po kori i vratite u hladnjak
Ukrašavanje
  1. Ukoliko tortu želite ukrasiti čokoladom, otopite ju na pari, dodajte malo margarina i ulja i ili stavite direktno na tortu, ili radite oblike iz vrećice na masnom papiru za pečenje, koje lagano skinite kad se stvrdne čokolada (Ako treba potpomognite zamrzivačem) i stavite na kolač.

No comments