Ogledalo torta




  • Podloga
  • 300 g Oreo keksa
  • 100 g margarina
  • Parfe
  • 2 kutije Dolcela parfe krema od čokolade
  • 1 kutija Dolcela parfe krema od vanilije
  • 18 dcl mlijeka
  • Žele
  • 20 g Dolcela želatine
  • 3 dcl soka od naranče + malo ekstrakta naranče
  • Preljev / glazura
  • 300 g Šećera ( kristal)
  • 1,5 dcl vode
  • 2 dcl kondenziranog mlijeka
  • 400 g bijele čokolade
  • 20 g Dolcela želatine + voda
  • boje za kolače

    Priprema

    1. 1.
      Podloga.
      Samljeti kekse, dodati otopljeni margarin, te istresti na podlogu i poravnati. Staviti u hladnjak da se stegne.
    2. 2.
      Napraviti 1 parfe od čokolade, istresti na podlogu od keksa, staviti u hladnjak da se stegne.
      Napraviti parfe od vanilije, preliti preko parfea od čokolade, staviti u hladnjak da se stegne.
    3. 3.
      Žele od naranče
      Napraviti žele prema uputama ali umjesto vode staviti sok od naranče i/ili ekstrakt od naranče. Izliti na parfe od vanilije. Staviti u hladnjak da se stegne.
    4. 4.
      Naparaviti drugi parfe od čokolade prema uputama na pakiranju te istresti na žele od narače. Stavti tortu u zamrzivač da se zamrzne.
      5.
      Preljev
      Želatinu namočiti prema uputama na vrećici.
      Pomješati šećer s vodom i kondenziranim mlijekom.
      …. Ako nemate kondenzirano mlijeko prokuhati 1 l mlijeka s 200 g šećera dok se ne reducira na plovinu ili više u zdijeli s duplim dnom radi dugog kuhanja – cca 1 h ( potrebno promješati svakih 15-25 min da ne uhvati kožicu ). Po želji na kraju dodati ekstrakt vanilije i malo margarina . Ostaviti da se ohladi….
      Za preljev dalje kada se zakuhao šećer s vodom i kondenziranim mlijekom, dodati otopljenu želatinu i rastopiti. Umiješati bijelu čokoladu , te kad se otopi dobro sve izmiksati štapnim mikserom da ne ostanu grudice, te procijediti u drugu zdjelu.
      Odvojiti u par zdjelica za boju. Najviše ostaviti za glavnu boju, a u ostale samo za par žlica smjese za razne boje.
      Dodati u svaku zdjelicu boju prema izboru.
      6.
      Završni preljev
      Glavnu smjesu boje polako preliti preko cijele torte, te ukašavati ostalim bojama prema izboru … izrazite se i pokažite kreativnost 😀
      Ostaviti u hladnjaku par sati da se glazura stegne
      Ukrasiti prema želji.
      7.
      Preljev prema želji .

No comments