Naparaviti drugi parfe od čokolade prema uputama na pakiranju te istresti na žele od narače. Stavti tortu u zamrzivač da se zamrzne.
Preljev
Želatinu namočiti prema uputama na vrećici.
Pomješati šećer s vodom i kondenziranim mlijekom.
…. Ako nemate kondenzirano mlijeko prokuhati 1 l mlijeka s 200 g šećera dok se ne reducira na plovinu ili više u zdijeli s duplim dnom radi dugog kuhanja – cca 1 h ( potrebno promješati svakih 15-25 min da ne uhvati kožicu ). Po želji na kraju dodati ekstrakt vanilije i malo margarina . Ostaviti da se ohladi….
Za preljev dalje kada se zakuhao šećer s vodom i kondenziranim mlijekom, dodati otopljenu želatinu i rastopiti. Umiješati bijelu čokoladu , te kad se otopi dobro sve izmiksati štapnim mikserom da ne ostanu grudice, te procijediti u drugu zdjelu.
Odvojiti u par zdjelica za boju. Najviše ostaviti za glavnu boju, a u ostale samo za par žlica smjese za razne boje.
Dodati u svaku zdjelicu boju prema izboru.
6.
Završni preljev
Glavnu smjesu boje polako preliti preko cijele torte, te ukašavati ostalim bojama prema izboru … izrazite se i pokažite kreativnost

Ostaviti u hladnjaku par sati da se glazura stegne
Ukrasiti prema želji.
7.
No comments