Trodijelna oblatna


Sastojci

  

  • 1 paket (150g) Oblatni(manje)
  • Fil 1 Karamela
  • 200 g Secera
  • 200 g Putera
  • 200 g Oraha,nasjeckanih
  • 100 g Secera u prahu
  • Fil 2 Podjeliti na dva dijela
  • Jaja
  • 150 g Secera
  • 200 g Putera
  • U prvi dio:
  • 4 kasike Tamnog kakaa u prahu
  • 10 hurmi Bez kospica,nasjeckati
  • U drugi dio:
  • 80 g Petit keksa,izlomiti na komadice






























Priprema

  1. 1.
    Fil 1:
    Staviti kristal secer u serpicu da se istopi.Kad dobije smedkastu boju dodati puter i mijesati.
  2. 2.
    Dodati isjeckane orahe i dalje mijesati.
  3. 3.
    Na kraju dodati secer u prahu,mjesati i kad vidite da vam smjesa posataje gusta skloniti sa sporeta.To bude oko 1-2 minute.
  4. 4.
    Staviti jednu oblatnu pa preko vruc fil posuti i nozem izravnati.Prekriti drugim listom oblatne.
  5. 5.
    Fil 2:
    Ovaj fil kad napravite raspodjelit cete na 2 dijela.
    Mikserom pjenasto umutiti jaja i secer i onda ih staviti da se kuhaju na pari. Kad postanu gusca polako dodati isjeckani puter i mjesati dok se smjesa ne ujednaci. Rapodjeliti na pola.U jedan dio dodati petit keks kojeg ste predhodno iskomadali na sitne komadice i promjesati da se ujednaci.
  6. 6.
    Izliti na drugi list oblatne i nozem izravnati.Prekriti trecim listom oblatne.
  7. 7.
    U drugi dio kreme od jaja dodati kakaao i isjeckane hurme. Ujednaciti kremu.
  8. 8.
    Izliti preko trece oblatne i nozem izravnati. Poklopiti 4  listom oblatne.
  9. Na vrh staviti nesto teze i ostaviti u frizider nekoliko sati ili kao ja preko noci da se oblatna stegne.Sutradan rezati na zeljene oblike i posluziti.
    Recept preuzet sa coolinarka.com.

No comments