Pahuljasta čokoladna buhtla


Sastojci

  
  • 700 g prosijanog glatkog brašna
  • 100 g Šećera (kristal)
  • Vanilin šećer
  • 150 g otopljenog maslaca
  • kocka svježeg kvasca
  • prsothvat soli
  • cijela jaja
  • mlakog mlijeka po potrebi ( ja sam koristila oko 300 ml)
  • za nadjev ....kockice tamne čokolade
  • šećer u prahu
  • Priprema

    1. 1.
      brašno obavezno prosijati,i malo ga zagrijati...kvasac stavite da se diže..
    2. 2.
      dodajte suhe sastojke
    3. 3.
      izmutite jaja vilicom,otopite maslac i dodajte u brašno..i malo povežite
    4. 4.
      sada dodajte dignuti kvasac ( opet malo povežite) i mlako mlijeko..

    5. 5.
      mjesite tako dugo dok vam dlanovi ne budu čisti,odnosno kad se tijesto prestane lijepiti spremno je za dizanje..
    6. 6.
      neka tijesto udvostruči volumen...premjesite ga,i razvaljajte. Režite u kvadratiće i u svaki stavite par kockica čokolade...oblikujte buhtlice i stavite ih ponovo dizati oko pola sata..
    7. 7.
      pecite ih na temperaturi od 180 stupnjeva dok vam budu lijepo,rumeno pečene. Tople pečene buhtlice premažite maslacem te i obilno posipajte šećerom u prahu.. Preuzeto sa coolinarka.com

No comments