Pahuljasta čokoladna buhtla
- 700 g prosijanog glatkog brašna
- 100 g Šećera (kristal)
- 2 Vanilin šećer
- 150 g otopljenog maslaca
- 1 kocka svježeg kvasca
- prsothvat soli
- 2 cijela jaja
- mlakog mlijeka po potrebi ( ja sam koristila oko 300 ml)
- za nadjev ....kockice tamne čokolade
- šećer u prahu
Priprema
- 1.brašno obavezno prosijati,i malo ga zagrijati...kvasac stavite da se diže..
- 2.dodajte suhe sastojke
- 3.izmutite jaja vilicom,otopite maslac i dodajte u brašno..i malo povežite
- 4.sada dodajte dignuti kvasac ( opet malo povežite) i mlako mlijeko..
- 5.mjesite tako dugo dok vam dlanovi ne budu čisti,odnosno kad se tijesto prestane lijepiti spremno je za dizanje..
- 6.neka tijesto udvostruči volumen...premjesite ga,i razvaljajte. Režite u kvadratiće i u svaki stavite par kockica čokolade...oblikujte buhtlice i stavite ih ponovo dizati oko pola sata..
- 7.pecite ih na temperaturi od 180 stupnjeva dok vam budu lijepo,rumeno pečene. Tople pečene buhtlice premažite maslacem te i obilno posipajte šećerom u prahu.. Preuzeto sa coolinarka.com
- 1.
No comments